Védjegy fogalma

A védjegy az árujelzők egyik fajtája, olyan grafikailag ábrázolható megjelölés, mely alkalmas a védjegyjogosult áruinak és szolgáltatásainak más áruktól vagy szolgáltatásoktól való megkülönböztetésére, és amelyek használata kizárólagos jelleggel a Védjegytulajdonost illeti meg.

A védjegyoltalom kizárólagos jellege azt jelenti, hogy a védjegyet gazdasági tevékenység során kizárólag a Védjegy jogosultja, jelen esetben Tompa Város Önkormányzata használhatja, vagy az, akinek a védjegytulajdonos engedélyt, azaz licenciát adott.

A védjegy alapfunkciója, hogy a védjeggyel ellátott terméket vagy szolgáltatást megkülönböztesse más áruktól vagy szolgáltatásoktól, így az adott áru vagy szolgáltatás eredetére utal. A védjegy továbbá kapcsolatot teremt az áru és annak előállítója illetve a szolgáltatás és annak nyújtója között, így egyfajta minőséget is tanúsít. A védjegyek ezen kívül segítséget nyújtanak a fogyasztók számára az áruk és szolgáltatások közötti tájékozódásban, azaz információval szolgálnak az adott áruról vagy szolgáltatásról. Végül meg kell említeni, hogy a védjegyek fontos reklámeszközök.

Márkafilm

Bácskai Becses márkafilm

Bejelentkezés

regisztráció

A kérdőív kitöltéséhez
jelentkezzen be,
vagy regisztráljon!

Kérdőív

Bácskai Becses kérdőív

Képgaléria

Bácskai Becses képgaléria

Csengőhang

csengőhang letöltése

A Bácskai Becses csengőhang itt letölthető.

számláló takaró kép

(admin)
Bácskai Becses
2014