Pályázat

Tompa Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett Tanyafejlesztési program keretein belül támogatást nyert a tanyai termékek piacra jutásának elősegítése célterületen. A „Termékeinkben él a vidék” című, TP-1/3411/2013 kódszámú pályázat keretében Tompa Város Önkormányzata együttműködésben Kelebia Község Önkormányzatával vállalta a helyi tanyai termékek feltárását, a tanyai termékek minőségtanúsítási rendszerének kidolgozását, a tanyagazdák piacra juttatását, a termelést, a feldolgozást és a közvetlen értékesítést támogató programok szervezését.
A fejlesztés célja a helyi piacterek megújítása, és a helyi termelők termékeinek piacra jutásának elősegítése helyi termék védjegy bevezetésével. A fejlesztés alkalmazható lesz a gazdaság helyi viszonyainak újraszervezésére
A védjegy használata egyrészt a tanyasi termékek piacra jutását és piacon maradását segíti, másrészt hozzájárul a termelők megélhetési forrásának biztosításához, továbbá generálja Tompa és Kelebia együttműködését. A fejlesztésnek nemcsak gazdasági, hanem közösségi/társadalmi célja is van: a helyi lakosság életminőségének javítása, a lokálpatriotizmus erősítése, valamint a helyi identitás növelése.
A projekt egyik meghatározó eszköze a helyi termékek számára kialakítható védjegy. Az Önkormányzatok meghatározták a védjegy alá rendezhető termékköröket, kialakították a Bácskai Becses védjegy arculatát és megalkották a Bácskai Becses védjegyszabályzatát.

A Bácskai Becses védjegy tulajdonosa:

Védjegytulajdonos neve: Tompa Város Önkormányzata
Védjegytulajdonos székhelye: 6422 Tompa, Szabadság tér 3.

Márkafilm

Bácskai Becses márkafilm

Bejelentkezés

regisztráció

A kérdőív kitöltéséhez
jelentkezzen be,
vagy regisztráljon!

Kérdőív

Bácskai Becses kérdőív

Képgaléria

Bácskai Becses képgaléria

Csengőhang

csengőhang letöltése

A Bácskai Becses csengőhang itt letölthető.

számláló takaró kép

(admin)
Bácskai Becses
2014