Bácskai Becses

Bácskai Becses Tompa és Kelebia saját márkája. A márka azt biztosítja a vásárlók számára, hogy Tompán vagy Kelebián állandó lakcímmel rendelkező termelő által előállított, Tompa és/vagy Kelebia közigazgatási határán belül megtermelt feldolgozatlan és/vagy feldolgozott élelmiszert, mezőgazdasági terméket fogyaszt. Feldolgozott termékek közül az minősül Bácskai Becses-nek, amelynek alapanyagát legalább 51% mértékben Tompa és/vagy Kelebia közigazgatási határán belül állították elő.

A védjegy tulajdonosa:
Tompa Város Önkormányzata

Védjegytulajdonos székhelye:
6422 Tompa, Szabadság tér 3.

Védjegy jelölése:

A Bácskai Becses megkülönböztető jelzés két Felső-bácskai település, Tompa és Kelebia összefogásából, stratégiai együttműködéséből születő védjegy kíván lenni. A helyiek számára identitásképző erővel bír a bácskai származás, karakterológiai jelentősége van, így a földrajzi eredeten túl ezért is elengedhetetlen annak jelzése.
A két település a feketeföld és a homokföld találkozásánál helyezkedik el, amit az ábra felső harmadában elhelyezkedő motívum szimbolizál. Ezekben a lankás, szántóföldi barázdákban magas minőséget képviselő mezőgazdasági termékek teremnek, erre kíván utalni az elnevezés második tagja – Becses- amely az értékes, drága, expenzív szavak szinonimája. A magas minőséghez nagyban hozzájárul, hogy az országban a napsütéses órák száma e térségben a legmagasabb, így az itt megtermő napsütötte gyümölcsök zamatosak, édesek. Méltán híres az innen származó cseresznye, amely az országban Kelebián érik a leghamarabb – erre utal az elnevezés cseresznyepiros színe.
A Bácskai Becses két település összefogásából, szoros településközi együttműködéséből született. Az ábra szeretné kifejezni ezt a (sors)közösséget, mely a különbözőségeket vállalva, sőt hangsúlyozva, a hasonlóságokat és a közös célokat erősítve közös nap alatt szorgos munkával termeli meg a Bácskai Becset, amely a helyiek számára a hagyományos mezőgazdasági módszerrel megtermelt, a helyi természeti adottságokat magában foglaló értéket jelenti.

Márkafilm

Bácskai Becses márkafilm

Bejelentkezés

regisztráció

A kérdőív kitöltéséhez
jelentkezzen be,
vagy regisztráljon!

Kérdőív

Bácskai Becses kérdőív

Képgaléria

Bácskai Becses képgaléria

Csengőhang

csengőhang letöltése

A Bácskai Becses csengőhang itt letölthető.

számláló takaró kép

(admin)
Bácskai Becses
2014